Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv aktualit

Příspěvky

1.valná hromada Fotoklubu Bohumín proběhla 8.2.2014

10. 2. 2014

_nor0096-n.jpg

Jakub Kotas děkuje předsedkyni OS Maryška Kamile Smigové za spolupráci v roce 2013

 

Zpívání s Maňákem 2013

16. 12. 2013

ota_2013_06.jpgJiž potřetí v předvánočním čase se sešel bohumínský písničkář Ota Maňák se svými přáteli jak na pódiu, tak v hledišti v bohumínské kulturní agentuře K3. A já jsem jako vždy byl se svým Nikonem u toho. Atmosféru večera si můžete přiblížit v nové fotogalerii.

Foto: Ladislav Pekárek

 

Petr Piechowicz pro velký zájem opět přednášel o vzniku filmu Sandstone

12. 12. 2013

pepe-gotic_09.jpgJiž několikátá repríza výstavy Lezecké fotografie a několikátá repríza filmu Sandstone podle scénáře lezce, fotografa a kameramana, našeho skromého člena Pepeho - a opět spokojené publikum. Takto bychom mohli charakterizovat besedu a promítání filmu, která se tentokráte uskutečnila v Gorolském turistickém informačním centru v Mostech u Jablunkova. Reportáž ze setkání můžete vidět tady.

 
Celý článek | Rubrika: Archiv aktualit | Komentářů: 0

Tip GOTIC (Gorolské Turistické Informační Centrum)

9. 12. 2013

1.12. - 30.12.2013 - Dřevěnka na Fojtství v Mostech u Jablunkova.

phoca_thumb_l_nataceni_filmu_8.jpgPetr „Pepe“ Piechowicz vystaví své fotografie v dřevěnce již potřetí! Pepe v dřevěnce před dvěma lety představil své fotografie se sociální tématikou a loni v červnu jsme nahlédli do jeho tvorby věnované lezeckým fotografiím. Letošní prosincová výstava zachycuje neopakovatelnou atmosféru lezeckého ráje Broumovska. Fotografie vznikaly při natáčení lezeckého filmu Sandstone. Náš tip: Nenechejte si ujít setkání s autorem a promítání zmiňovaného filmu SANDSTONE! Uskuteční se v dřevěnce v Mostech 11.12.2013 v 17.00

Text: GOTIC, www.gotic.cz

 

Z vernisáže Fotoklubu Ostrava

3. 12. 2013

ostrava-2013_01.jpgNaše dlouholeletá kamarádka a členka Fotoklubu Ostrava nás pozvala na vernisáž mateřského klubu. Tak jsme si toho mého Nikona podávali a vznikla tato reportáž. Výstavní síň je opravdu jako dělaná pro fotografy. Děkujeme za příjemný kulturní zážitek.

Reportáž je tady.

 

Setkání s legendou české fotografie Jindřichem Štreitem

26. 11. 2013

portret-js.jpgNa pozvání Fotoklubu Jablunkov se zúčastnili Pepe a Peky setkání s legendárním fotografem Jindřichem Štreitem. O díle tohoto autora zde asi nemá  smysl mluvit, protože toto je široké fotografické a kulturní veřejnosti  velmi dobře známo. Poznali jsme však skromného člověka, který poutavě vyprávěl, co se musí udělat, aby vznikla dobrá fotografie...

více zde

 
Celý článek | Rubrika: Archiv aktualit | Komentářů: 0

Reportáž z recitálu bohumínských umělců Nikoly Sikorové a Oty Maňáka v Klubu Atlantik v Ostravě

16. 11. 2013

atlantik_22.jpgReportáž z recitálu bohumínských umělců Nikoly Sikorové a Oty Maňáka v Klubu Atkantik v Ostravě je tady.

 

Historicky první hodnocení fotografií z Mapového okruhu Český ráj se uskutečnilo dnes v Salónu Maryška

6. 11. 2013

_dsc9264.jpgPoprvé náš mladý Fotoklub Bohumín - ne věkovým průměrem, ale dobou existence - hodnotil první kolekci fotografií, které jsme nikdy neviděli. Po počáteční euforii jsme opět usedli na zem a střízlivě se dívali. Hodnocení probíhalo tajným hlasováním jednotlivých členů, zúčastnilo se šest ze sedmi. Zprůměrováním pak vyšel zcela demokratický výsledek hlasování, který bude zaslán pořadateli ve stanoveném termínu. Ve výsledku se potvrdilo, že sto lidí - sto názorů, ale tak to ve fotografii bylo, je a bude. Kratičkou reportáž z této pro nás jistě významné události přinášíme tady.

 
Celý článek | Rubrika: Archiv aktualit | Komentářů: 0

Klubová kolekce fotografií k 53. ročníku MO Český ráj připravena

29. 10. 2013

mapa-2013_05.jpgJak jsme již na našich stránkách informovali, byl v červnu tohoto roku náš fotoklub přijat jako další účastník do jednoho z nejstarších mapových okruhů v republice, a to do 53.ročníku MO Český ráj. K dnešnímu dni je klubová kolekce připravena a 29.10.1013 byla odeslána dle oběhového plánu Fotoklubu Sopotnice. Coby nováčci v této více, než půl roku trvající soutěži s napětím očekáváme, jak naše práce mezi ostatními zúčastněnými  fotokluby obstojí.

Dále zde přinášíme video záznam Fotoklubu Nová Paka z vyhlášení výsledků ročníku 2012/2013, jehož se zúčastnili i naši zástupci Jakub Kotas a Ladislav Pekárek.

 

Prezident republiky Miloš Zeman v Bohumíně, 2.10.2013

2. 10. 2013

Prezident Miloš Zeman zavítal v rámci své návštěvy Moravskoslezkého kraje do Bohumína. V rámci možností a svých schopností jsem pořídil z jeho návštěvy reportáž na Náměstí TGM v Bohumíně.
foto: Ladislav Pekárek
prezident-_01.jpg
 

 
Celý článek | Rubrika: Archiv aktualit | Komentářů: 0

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »