Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv aktualit

Příspěvky

Dalibor Bednář - MASOPUST

15. 2. 2018

db-bruntal-2018-22.jpgKolega s Fotoklubu Ostrava Dalibor Bednář zahájil svou výstavu „Masopust“ na Zámku Bruntál a já se svou ženou jsem na slavnostním zahájení samozřejmě nemohl chybět. Pár slovy – nádherný sofistikovaný dokument v perfektním černobílém tradičním provedení, vernisáž na vysoké společenské úrovni v krásném prostředí bruntálského zámku a jako vždy profesionální úvodní slovo prof. Jindřicha Štreita. Návštěvu všem vážným zájemcům doporučuji.

Ladislav Pekárek
Předseda Fotoklubu Bohumín, z.s.

 

Pozvánka na vernisáž výstavy Ladislava Pekárka

31. 1. 2018

Výstavu uvede profesionální fotograf Antonín Válek, ASČF, AFIAP, v kulturním programu vystoupí vokální skupina Sluníčko.

 gps_30_plakat-w.jpg

 

Fotoklub Bohumín opět obdržel pozvání Fotoklubu PCW Praha k velkovýstavě na Novoměstské radnici v Praze

23. 1. 2018

Rok se s rokem sešel a opět nás kamarádi z PCW zvou do Prahy. I když je tato akce pro nás fyzicky i finančně dost náročná, účast zvažujeme, protože loni to fakt stálo za to. Reportáž z roku 2017 můžete vidět zde a na stránkách PCW zde.

pcw-2017-83.jpg

 

 

Pátá Valná hromada Fotoklubu Bohumín

4. 1. 2018

5-vh-fkb-05.jpg13.1.2013 je datum, kdy oficiálně vznikla právnická osoba Fotoklub Bohumín, z.s. Pět let je sice krátká doba, ale někteří členové klubu se znali několik desetiletí, než vzniknul tento spolek.

Pátou valnou hromadu jsme spojili s hodnocením dvou map – Klubu moravských fotografů Brno a Fotoklubu FIT U3V Brno. Rozbalili jsme dva balíky opravdu hodnotných map, které se nám líbily. Přece je to jen však soutěž, a ty „vši“ se tam prostě hledají a body se za ně strhávají. Ale soutěž jednou skončí a my si opět řekneme, že jsme měli v rukou spoustu krásných fotek. A to nás všechny fotografy spojuje, a ne rozděluje…

 

Vánoční klubové posezení a hodnocení mapy

19. 12. 2017

mapa-freeland-17-02.jpgKlubové vánoční posezení spojené s bodováním mapy FREELANDU Brno se konalo v uvolněné atmosféře již tradičně v restauraci Rio Club v Bohumíně. K dobré náladě přispěl i sličný personál restaurace, který si na nás již zvyknul a vše skončilo společným fotografováním. Třešničkou na dortu pak přísun dvou dalších map, které nám kolem deváté večer osobně přinesla naše kamarádka Ivetka Mutinová z Fotoklubu Ostrava. Na to jsme však už psychickou sílu neměli…

 

Ladislav Pekárek bude vystavovat v Galerii Na Hradě v Hradci Králové

14. 11. 2017

Předseda našeho fotoklubu poprvé obeslal soutěž PREMIÉRA 2017, pořádánou Impulsem Hradec Králové a byl vybrán do výstavní kolekce. Vyhodnocení soutěže se uskuteční 25.listopadu 2017 a uvidíme, jak dopadnul dosud nikde nepublikovaný cyklus "Odvrácená tvář města" Reportáž z vernisáže uveřejníme ihned po návratu z Hradce.premiera-2017_01.jpg

 

Předseda Fotoskupiny Andromeda Antonín Kostka vystavuje v URSUS Dolní Lomná

9. 6. 2017

kostka-2017-10.jpgPředseda Fotoskupiny Andromeda z Brumova-Bylnic Antonín Kostka představuje své fotografie Karpat v Zážitkovém centru ORSUS v Dolní Lomné a já jsem si toto samozřejmě nemohl nechat ujít. Výstavu těchto klasických uměleckých černobílých fotografií všem vyznavačům fotografie vřele doporučuji.

 
Celý článek | Rubrika: Archiv aktualit | Komentářů: 0

První čevnové dny si fotografové z Bohumína užijí

15. 5. 2017

island_ova_web_art_01.jpgA je toho opravdu dost. Obdrželi jsme pozvání na vernisáž výstavy Kamila Übelauera z Fotoklubu Havířov pod názvem ISLAND, spojenou s komentovaným promítaním. Tato akce se bude konat 1.6.2017 v Domě kultury v Ostravě.
08-miroslav-pindak-ani.jpgHned druhý den 2.června odjíždíme do Brumova-Bylnic na dvoudenní konferenci, kde bude vyhodnocen 56. ročník Mapového okruhu Český ráj.
gps_26_web_01.jpgA když se z této akce vyspíme, čeká nás 5.června vernisáž výstavy havířovského fotografa Romana Dzika pod názvem "Dvojice a trojice" v Galerii po schodech v městské knihovně v Havířově.

 

 

Neúspěšnější fotokluby na REGIONFOTO vyhodnoceny

25. 4. 2017

V sobotu 22.4.2017 proběhlo vyhodnocení klubů na této velkovýstavě. Na třetím místě se umístil Fotoklub Zvonek z Dolního Žukova, druhou příčku obsadil ArtCollegium Frýdek-Místek a zvitězil Fotoklub Ostrava. Na snímku zástupci vítězných klubů při předání cen.

_nik2861.jpg

 

 

Ladislav Pekárek po půl roce opět fotografoval v pralese Mionší

13. 4. 2017

kniha-mionsi-n.jpgNávštěva pralesa byla tentokrát zcela náhodná, když jsem se v Lomné potkal s vynikajicími fotografy Mirkem Bichlerem a Romanem Burdou, spoluautory publikace "Prales Mionší". Doslova mne ukecali, ať jdu s něma, a jak to dopadlo se můžete podívat tady.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »