Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy

Příspěvky

Velká souhrná reportáž Jiřího Hanzela z RegionFoto 2017

10. 5. 2017

19.jpg

Klikněte na obrázek

 

Reportáž s vernisáže REGIONFOTO 2017

4. 4. 2017

regionfoto-2017-013.jpgObří výstava pod názvem REGIONFOTO 2017 byla slavnostně zahájena 4.dubna 2017 ve výstavní síni Kulturního domu Leoše Janáčka v Havířově. Tohoto projektu se účastní deset fotoklubů z regionu a 80 autorů. Náš fotoklub se zde prezentuje již podruhé. Reportáž z vernisáže můžete vidět zde.

 
Celý článek | Rubrika: Výstavy | Fotografie: RegionFoto 2017

Reportáž z velkovýstavy na Novoměstské radnici v Praze na fotografiích Karla Korbiela a Ladislava Pekárka

5. 3. 2017

Na našich stránkách zveřejňujeme fotoreportáž z ojedinělé akce, na kterou nás pozval spřátelený fotoklub PCW Praha. Děkujeme organizátorům a všem novým foto-přátelům za skvělý zážitek na této akci. Zvláštní poděkování patří viceprezidentovi PCW Jiřímu Vondrákovi a správci Novoměstské radnice v Praze 2 Miroslavu Bártovi. Bylo nám tam skvěle, i když byl tento výlet fyzicky velmi náročný. V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat i Městu Bohumín za zapůjčení závěsného systému.

pcw-2017-69.jpg

 

 

Vernisáž výstavy bohumínských fotoklubů

8. 2. 2017

k3-bohumin-28.jpgSál, plný návštěvníků, fotografií, živé hudby, vína, jednohubek, domacího sádla a dobré nálady... Tak by se dala popsat vernisáž výstavy dvou bohumínských fotoklubů. Reportáž Karla Balcara a Ladislava Pekárka můžete shlédnout zde, záznam TIKu uveřejníme ihned po jeho zpracování.

 
Celý článek | Rubrika: Výstavy | Fotografie: Vernisáž výstavy

Petr Piechowicz vystavuje v Návštěvnickém centru Nový Jičín

7. 9. 2016

pepe-jicin-2016-11.jpgPříjemné přivítání, výborná atmosféra a velký zájem přítomných hostů o vystavené fotografie - tak by se dala charakterizovat armosféra vernisáře výstavy Petra Piechowicze v Návštěvnickém centru Nový Jičín - město klobouků. Obdiv k jeho lezeckým fotografiím, které pořídil na svých výparavách po mnoha zemích světa, je stále neutuchající. Autor tímto děkuje personálu za nabídku uspořádání této výstavy, za výbornou přípravu vernisáže, připravený kulturní program a občerstvení a všem hostům za účast a projevený zájem o lezecký sport.

 

Ladislav Pekárek zahájil v pátek 26.8.2016 výstavu pod názvem "Poezie lesa a parku"

27. 8. 2016

Výstava u příležitosti životního jubilea autora je veřejnosti přístupna od 27.8.2016 v úterý až neděli v Galerii Hospůdka Doma v Dolní Lomné č.p.140.

pozvanka-na-web-n.jpg

 

Dva měsíce výstavy Josefa Wagnera - dvanáct stran krásných zápisů v návštěvní knize

21. 8. 2016

jeskyne-_16.jpgZa účasti dvaceti hostů byla v pátek 24.6.2016 zahájena výstava fotografií významného českého speleologa a našeho člena Josefa Wagnera v nové galerii Hospůdka Doma v Dolní Lomné. Vernisáž zahájil majitel restaurace a gelerie Vlastimil Kaniok, úvodní slovo o autorovi přednesl fotograf a lezec Petr Piechowicz, hudební doprovod obstaral kytarista a hudebník Jaroslav Holeš. Autor výstavy Josef Wagner pak velmi poutavým způsobem vyprávěl o svých celoživotních výzkumech v jeskyních celého světa. Díky tropickému počasí byla oproti očekávání účast na vernisáži malá, nicméně návštěvníci se zde dověděli spoustu zajímavých věcí o speleologii, které nejsou běžné známé ani dostupné. Výstava potrvá do konce srpna 2016.

Zápisy v návštěvní knize po ukončení výstavy zveřejníme na našich stránkách.

 
Celý článek | Rubrika: Výstavy | Fotografie: Josef Wagner - Krym tajemný a neznámý | Komentářů: 0

Fotoklub Bohumín vystavuje jako host Moravskoslezského mapového okruhu na NKP Důl Michal v Ostravě

13. 6. 2016

Na pozvání pořadatele Moravskoslezského mapového okruhu 2016 Fotoklubu Ostrava vystavujeme své práce v řetízkárně Národní kulturní památky Důl Michal. Fotografie z instalace výstavy můžete vidět zde, další reportáž připravujeme.

dul-michal-2016_01.jpg

Foto: Václav Wencel, Fotoklub Ostrava

 

Souhrná reportáž z 6.výstavy regionálních fotoklubů v Havířově

18. 4. 2015

Dnes, 18.4.2015 jsem se zúčastnil slavnostního vyhlášení tří nejlepších fotoklubů 6.výstavy regionálních fotoklubů v Havířově v rámci Zoner foto dne pořádané splečností Zoner. Odborná porota vyhodnotila tři nejlepší kolekce jako celku. A zde jsou výsledky:

1.místo Fotoklub K3 Bohumín
2.místo Fotoklub Zvonek Dolní Žukov
3.místo Fotoklub Steel Třinec
Čestné uznání poroty Fotoklub Havířov

 

vitezove.jpg

Během dne se uskutečnilo několik workshopů a přednášek pořádaných společností Zoner. Účast odhaduji na cca 100 hostů. Souhrnou reportáž z vernisáže, vyhodnocení a naší kolekce můžete shlédnout tady

.

 

 

Lomňanská krajina

1. 7. 2014

_dsc0967.jpgSlavnostní zahájení výstavy „Lomňanská krajina“ vypuklo 27. června 2014 v Hospůdce Doma v Dolní Lomné, která se od této chvíle dočasně proměnila v malou galerii. Za hojné účasti asi šedesáti hostů proběhnul večer plný fotografií, diskuzních kroužků kolem nich, krásného folklóru a tance, dobrého jídla a pití a skvělé zábavy, která skončila až v jednu hodinu v noci.

 
Celý článek | Rubrika: Výstavy | Fotografie: Lomňanská krajina