Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další setkání s Jindřichem Štreitem - tentokrát na expozici "Brána naděje" v Petřvaldě

2. 4. 2014

js_1_4_2014-16.jpgNa pozvání Střediska kulturních služeb Petřvald a Římskokatolické farnosti Petřvald u Karviné se zúčastnili členové našeho fotoklubu putovní výstavy velkoformátových fotografií Jindřicha Štreita pod názvem „Brána naděje“. Tento unikátní celek, zachycující lidský život od narození až po smrt obsahuje fotografie z let 1977 až 1999, pořízené nejen v bývalém Československu, ale také ve Francii, Polsku a Německu. Česko-anglicko-španělský katalog k této výstavě je doplněn textem básníka, kritika a překladatele Josefa Mlejnka.

Vernisáž proběhla netradičním způsobem, kdy po úvodním slově ředitelky knihovny promluvil autorův přítel, farář místní farnosti Vít Zatloukal, který ve svém projevu vzpomenul myšlenku vzniku této výstavy. Po vystoupení samotného autora se přítomni přesunuli na místní faru, kde proběhlo zcela neformální a přátelské posezení při víně a besedě o fotografii. Rovněž zde bylo možno zakoupit katalog k této výstavě, který autor každému zájemci osobně věnoval s podpisem.

Další setkání s tímto světoznámým autorem nás čeká 5.května 2014 v Salonu Maryška V Bohumíně, kde bude hostem pořadu „Večery pod palmou“ a uspořádá zde výstavu „Lidé Vítkovska“

text: Ladislav Pekárek

Zpět na úvodní stránku