Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv aktualit

Příspěvky

Na pozvání Fotoklubu Zvonek z Českého Těšína se zástupce našeho fotoklubu zúčastnil vernisáže výstavy "Naše město, náš region"

21. 9. 2013

Na této výstavě se prezentují členové Fotoklubu Zvonek o.s. a polský fotoklub Ciesznski Towaryszrwo Fotograficzne. Výstava se koná v rámci akce „Poklady těšínské truhly“. Vystavené práce mne velmi příjemně překvapily a daly další impuls k mé tvorbě.  I když byla výstava instalována v docela malém prostoru, její design byl v rámci možností dokonalý. Následně se konala prezentace fotografií v blízké kavárně, nicméně projektorem předvedená prezentace za téměř denního světla nebyla to, co by návštěvník očekával. Tady doporučuji prezentaci na velkoplošné televizi – je to o něčem jiném, máme v této oblasti své zkušenosti. Děkujeme Fotoklubu Zvonek za pozvání a těšíme se na další výstavu – snad u nás v Bohumíně.

Ladislav Pekárek, předseda Fotoklubu Bohumín, o.s.

Krátká fotorepotáž z vernisáže je zde.
 

 

Fotoklub Bohumín se intenzivně připravuje na Mapový okruh Český ráj 2013/2014

28. 8. 2013

np_nahled.jpgV sobotu 1.června se zástupci našeho fotoklubu zúčastnili na pozvání Fotoklubu Nová Paka vyhlášení výsledků 52.ročníku mapového okruhu Český ráj 2012/2013. Zhlédli jsme zde mnoho zajímavých fotografií, zůčastnili jsme se poutavého programu a poznali nové fotografické nadšence. A co je pro nás nejdůležitější - třináct fotoklubů nás přijalo na základě naší předchozí komunikace a představení se v Nové Pace do nového ročníku tohoto druhého nejstaršího mapového okruhu v republice.
Mapový okruh vypukne od 1.11.2013 a my chystáme klubovou kolekci a s napětím očekáváme soutěžní maratón 280 fotografií.

 
Celý článek | Rubrika: Archiv aktualit | Komentářů: 0

Denisa fotila vernisáž 1.klubové výstavy

7. 6. 2013

deniska.jpgNaše nová členka, mladá a nadějná studentka fotografie Deniska udělala reportáž z 1.klubové výstavy. A docela se jí to povedlo. Koukněte zde.

 

Bohumínští speologové v čele s Josefem Wagnerem vystavují v bohumínské knihovně

3. 6. 2013

Fotografie bohumínské speleologické organizace Orcus z jejich posledních dvou expedic v severním Norsku a na Krymském poloostrově. Výstava od 28.5. do 28.6.2013.

 

Pohled do výstavní síně naší první společné výstavy

8. 5. 2013

pohled_do_vystavni_sine.jpg

Více zde

.

 

Členové Fotoklubu Bohumín se zúčastnili vernisáže 5.výstavy regionálních fotoklubů v Havířově

1. 5. 2013

Členové o.s. Fotoklub Bohumín byli přítomni na vernisáži 5.výstavy regionálních fotoklubů v Havířově. I když nám z organizačních důvodu již nebyla umožněna účast v letošním ročníku, věříme že napřesrok se zde představíme svou tvorbou i my. Fotoreportáž z vernisáže můžete shlédnout zde.

 
Celý článek | Rubrika: Archiv aktualit | Komentářů: 0

1.klubová výstava Fotoklubu Bohumín, o.s.

1. 5. 2013

logo-fb-s-rameckem.jpgse bude konat ve dnech 6.až 31.5.2013 ve výstavní síni o.s. Přátel bohumínské historie na Náměstí svobody ve Starém Bohumíně. Vernisáž proběhne z důvodů nepřítomnosti některých členů až 23.5.2013 v 17 hodin. Zveme všechny příznivce fotografe.

 

Jakub Kotas vystavuje v Galeri Čerťák

22. 4. 2013

l1070462.jpgDovolujeme si Vás pozvat do Galerie Čerťák na výstavu Jakuba Kotase s názvem Cesty za obzor. Jakub Kotas (1976) je profesionální fine art fotograf a cestovatel, který žil dlouhodobě ve Spojených státech a po dva roky provozoval ve Skalistých horách vlastní fotogalerii. Momentálně působí v České republice a dále se zabývá prodejem svých limitovaných a otevřených edicí jak privátním sběratelům, tak korporacím a jednotlivcům. V Galerii Čerťák představuje své velkoformátové obrazy, na kterých jsou zachyceny pomíjivé momenty, charizma přírody i divokých zvířat.Výstava je otevřena denně od 5 do 19 hodin až do 13. června 2013. Mediálním partnerem Galerie Čerťák je Galerie WWG.CZ. Pár fotek z vernisáže je tady, úvod k výstavě přednesl Jan Šroubek, odbornou recenzi pak provedla vdova po známém českém fotografovi M.Huckovi paní Arita Hucková.

Text: Jan Šroubek, www.fotosroubek.com

 

Studio B s členem našeho fotoklubu Pepou Wagnerem v bohumínské televizi

20. 4. 2013

 
Celý článek | Rubrika: Archiv aktualit | Fotografie: Speologie

Petr Piechowicz vystavuje a přednáší v Bratislavě

9. 4. 2013

plakat_008_bratislava-n.jpgČlen našeho fotoklubu Petr Piechowicz bude ve dnech 10.až 14.4.20013 hostem Mezinárodního festivalu horského filmu a dobrodružství v Bratislavě. Představí se zde svou fotografickou výstavou a přednáškou o natačení filmu Sandstone. Více zde a zde a po kliknutí na více informací podrobný program a videonahrávka.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »